Aankoopkeuring auto

Steeds meer mensen willen een aankoopkeuring laten verrichten, als ze een andere tweedehands auto willen kopen.

Of ze de verkoper niet vertrouwen heeft daar overigens vrij weinig mee te maken, want veel mensen hebben gewoon erg weinig verstand van automobielen. En heb je vrij weinig verstand van auto’s, is het natuurlijk altijd verstandig om een ander de betreffende auto die je wilt gaan kopen, eens grondig van onder naar boven te laten doorchecken.

Want alleen dan kan je als leek zeker weten, dat je nog vele jaren plezier zult gaan hebben van de tweedehands auto die je op het punt staat om te kopen.

Waar een aankoopkeuring laten doen?

Er zijn tegenwoordig ook talloze bedrijven waar je een zogeheten aankoopkeuring kunt laten doen. Van de garage waar je bijvoorbeeld de reparaties laat verrichten, tot bijvoorbeeld de ANWB en de Bovag. Bij veel bedrijven kan je kiezen voor een aankoopkeuring, en dergelijke keuringen zijn doorgaans ook niet echt duur.

Daartoe moet je natuurlijk allereerst afspreken met de verkoper van de betreffende auto, dat hij of zij ook akkoord wil gaan met een aankoopkeuring.

Wil de verkoper dat liever niet, dan weet je natuurlijk ook zonder aankoopkeuring al, dat het betreffende voertuig niet de juiste auto is om te kopen.

Gaat de verkoper wel akkoord met een aankoopkeuring dan hoeft er natuurlijk niet met het voertuig aan de hand te zijn, maar het kan wel. Soms zijn dat kleine dingetjes, soms zijn het echter ook grote mankementen.

Bij grote mankementen, kan je je afvragen of je het betreffende voertuig beter niet kunt kopen. De reparatiekosten zullen vaak in dat geval best wel hoog kunnen uitvallen.

Bij kleine probleempjes die uit de aankoopkeuring naar voren komen, en soms komen er zelfs helemaal geen problemen uit een aankoopkeuring, kan je , natuurlijk wel afhankelijk van welke kleine probleempjes, normaliter met een gerust hart de betreffende tweedehands auto kopen.

Kleine probleempjes, eventueel in overleg met de oude eigenaar, laten oplossen, en je hebt een prima auto gekocht.

En dat is ook de reden dat steeds meer mensen een aankoopkeuring laten verrichten.

De zekerheid dat er niet ernstigs met het voertuig aan de hand is, en de zekerheid dat als je een dergelijk voertuig koopt, je er nog lang plezier van kunt hebben.

Aankoopkeuring auto
Beoordeel ons