Auto importeren

Een auto importeren uit het buitenland, kan in sommige gevallen een goedkoper alternatief zijn voor het kopen van een gelijkwaardige auto in Nederland.

Dat komt enerzijds omdat in Nederland de auto’s duurder zijn dan in de meeste andere Europese landen, door de BPM die op ieder nieuw gemotoriseerd voertuig geheven wordt.

Maar, denk nu niet dat je onder de BPM uit kunt komen, bij een auto importeren uit het buitenland, ze zijn immers niet gek bij de belastingdienst.

Nee, bij een auto importeren, kan je alsnog de BPM betalen bij import.

Voordelig een auto importeren

De reden dat dergelijke voertuigen in het buitenland goedkoper zijn, ligt dus niet alleen aan de BPM, maar meer aan het feit dat er veel meer auto’s verkocht worden, en het aanbod veel groter is.

Nederland is immers maar een klein landje, en hier worden gewoonweg veel minder auto’s verkocht als in landen als bijvoorbeeld Duitsland.

En dus kan een auto importeren een stuk goedkoper zijn.

Let wel, ga je een auto importeren, dan moet deze natuurlijk wel voldoen aan de Nederlandse richtlijnen, voor wat onder andere millieu betreft.

Ook moet het voertuig natuurlijk nog op Nederlands kenteken geplaatst worden, want anders mag je officieel, alhoewel er veel mensen met een buitenlands kenteken rondrijden, niet op de openbare weg rondrijden.

Er zitten dus best wel wat haken en ogen aan een auto importeren.

Verstandig is dan ook, om het niet zelf te doen, maar om een gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen.

En al helemaal als het om een waardevolle auto gaat, zoals bijvoorbeeld een oldtimer.

Dit soort bedrijven is gespecialiseerd in een auto importeren, en weet precies wanneer wat gedaan moet worden, en hoe dat op de meest voordelige manier kan.

En dat is natuurlijk een groot voordeel, zeker als je zelf nog nooit van je leven een auto hebt geïmporteerd.

Auto importeren
Beoordeel ons