Auto kopen

Gratis Kenteken Check

Kentekencheck.Eu Check RDW Gegevens

Auto kopen tips

Een tweedehands auto kopen? Dan wil je toch wel zeker weten dat er niets mis is met het betreffende voertuig. Want, je wilt toch geen miskoop doen, en dat komt helaas vaker voor dan je misschien zou denken.

Ga je een tweedehands auto kopen via een merkdealer, dan hoef je daar normaliter niet zo bang voor te zijn, en ook de meeste handelaren in auto’s zijn ook echt wel te vertrouwen.

Maar helaas zijn er ook zwarte schapen, en als je een tweedehands auto wilt kopen van een particulier, die je bijvoorbeeld helemaal niet kent, dan is het vanzelfsprekend erg belangrijk om te voorkomen dat de aankoop een miskoop blijkt te zijn.

Niet dat je op weg naar huis al met de tweedehands auto aan de kant van de weg komt te staan, omdat de verkoper niet helemaal eerlijk was, en er toch wel degelijks iets met het voertuig aan de hand was.

Veilig een tweedehands auto kopen

Het beste wat je kunt doen als je een tweedehands auto wilt kopen, en je vertrouwd het niet helemaal, is vooraf een controle doen.

Dat kan enerzijds met onze gratis kenteken check, waar je natuurlijk al een karrevracht aan informatie uit kunt halen.

In de kenteken check, heb je bovendien de mogelijkheid om een aantal andere dingen te laten controleren over de tweedehands auto.

Zo kan je de kilometerstand check laten doen, waarbij er gecontroleerd wordt of er misschien met de kilometerteller is gesjoemeld.

Je kunt bekijken hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad, waarbij veel eigenaren natuurlijk al een indicatie is, dat er iets niet in orde kan zijn.

Je kunt het schadeverleden bekijken, waarbij je vrij nauwkeurig kunt zien wat er bijvoorbeeld bij APK keuringen allemaal is vervangen.

En je kunt de waarde van de tweedehands auto bekijken. Waarmee je meteen weet of de verkoper niet veel te veel vraagt voor de tweedehands auto.

Helaas is dit niet gratis, maar de prijzen variéren van een paar Euro’s tot een paar tientjes. En als je daar een miskoop mee kunt voorkomen, is dat zelfs spotgoedkoop.

Ga je een tweedehands auto kopen, doe altijd de kenteken check, en laat eventueel het schadeverleden bekijken, het aantal eigenaren, een kilometerstand check doen, en bekijk of je niet te veel moet betalen.

Dat is wel zo veilig, en zekerheid is ook wat waard.

Je kent ons van: 

Beoordeel ons