Auto kopen

Auto kopen

Het is tijd voor een nieuwe auto. U wilt graag op korte termijn een nieuw exemplaar aanschaffen. Om van alles te weten te komen over een bepaald voertuig kunt u nu snel en gemakkelijk vele voertuiggegevens opvragen door middel van de RDW kentekencheck.

Bij het kopen van een nieuwe auto, zowel geheel nieuw als tweedehands, is het belangrijk dat u zo breed mogelijk bent georiënteerd. U wilt immers niet de kans lopen op een blunder en er straks achter komen dat bepaalde aspecten niet helemaal kloppen. Waar gaat u de auto kopen? Bij een garage of particulier? Wilt u een nieuw model of een tweedehands exemplaar? Belangrijke vragen die u zeker goed moet overwegen. Het is in ieder geval altijd verstandig een kentekencheck uit te voeren om zo voldoende informatie te verkrijgen over bepaalde voertuigen.

Nieuw of tweedehands?

Een nieuw voertuig is vaak ook een prima investering in de toekomst. Zo’n exemplaar vraagt vaak weinig onderhoud en vaak kan dit zelfs gratis uitgevoerd worden door de dealer. Een tweedehands auto heeft ook zo zijn voordelen. De aanschaf is een stuk lager en ook hoeft er vaak minder verzekeringsgeld betaald te worden. En wanneer u schade veroorzaakt, geeft een tweedehands model net wat meer rust dan wanneer u een geheel nieuw model heeft. Om keus iets makkelijker te maken, kan het handig zijn om van tevoren autogegevens te checken, zodat u al over enige kennis beschikt over het voertuig. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en heeft u een beter zicht op de waarde van de auto. De voertuiggegevens uit het overzicht zijn betrouwbaar en hiermee kunt u informatie vergelijken uit de advertentie of van de verkoper zelf. Controleer daarom altijd het kenteken van een voertuig voordat u daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf ervan.