Autodiefstal

Autodiefstal, het zal je maar gebeuren.

Altijd erg vervelend, maar vooral als je geen goede autoverzekering hebt natuurlijk, want ook al heb je een autoverzekering, diefstal is helaas niet altijd gedekt. En als autodiefstal niet gedekt is, dan zit je mooi zonder auto.

Natuurlijk moet je bij autodiefstal altijd eerst aangift doen bij de politie, want of je nu goed verzekerd bent of niet, je hebt een bewijs van aangifte nodig.

Doe je geen aangifte, dan heb je grote kans bij autodiefstal, dat je het betreffende voertuig nooit meer terug ziet, en dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn.

Verzekerd tegen autodiefstal

Maar vooral is bij autodiefstal van toepassing, voorkomen is beter dan genezen.

En om autodiefstal te voorkomen, zijn een paar handige tips, die je normaliter bij de politie of verzekeringsmaatschappij kunt krijgen, altijd te verkrijgen, en erg makkelijk toepasbaar.

Vooral als het om inbraak in de auto gaat, kan je al snel voorkomen dat je daar slachtoffer van wordt.

Laat bijvoorbeeld nooit waardevolle spullen, zoals je mobiele telefoon, of de dure autoradio, zomaar open en bloot in de auto liggen. Dan loop je al veel minder kans dat je een dergelijke inbraak mee moet maken.

Laat een auto ook nooit zomaar op een onverlichte, en onbewaakte parkeerplaats staan, zeker niet in sommige steden of wijken.

En, zorg ervoor, zeker als de auto nog redelijk veel tot veel waarde heeft, dat autodiefstal gewoon gedekt is in de autoverzekering.

Alleen dan weet je 100% zeker, dat als je sclachtoffer wordt van autodiefstal, dat je de waarde van de auto terug kunt krijgen. En dat kost echt niet zoveel dan je misschien zult denken.

En dat is dan een pleister op de wond, als toch onverhoopt naar je auto mocht lopen, en het voertuig is spoorloos verdwenen.

Ben je niet verzekerd, dan krijg je ook geen vergoeding uit de verzekering, bij autodiefstal.

Autodiefstal
Beoordeel ons