Autoverzekering

Gratis Kenteken Check

Kentekencheck.Eu Check RDW Gegevens

Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering is, zoals je waarschijnlijk wel zult weten, verplicht in Nederland, en de meeste andere landen.

Dat wil zeggen, het is verplicht om in de autoverzekering de zogenoemde wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Eventuele andere dekkingen zijn niet verplicht.

Waarom de wettelijke aansprakelijkheid in de autoverzekering verplicht is, valt snel te verklaren.

Als je met de auto schade aan anderen toebrengt, kan het schadebedrag al snel oplopen tot vele duizenden, of zelfs honderdduizenden Euro’s. Bijvoorbeeld als je een ongeluk veroorzaakt waarbij letselschade ontstaat, waarbij bijvoorbeeld sprake is van een langdurige ziekenhuisopnames, en uitval van verdiensten.

Bijna niemand kan een dergelijke schade uit eigen zaak betalen, waarom de wetgever dan ook besloten heeft om de WA dekking bij de autoverzekering verplicht te stellen.

Zo weet iedereen zeker, dat schade in een dergelijk geval altijd vergoed zal worden.

Alhoewel er natuurlijk altijd mensen zijn die weigeren een autoverzekering af te sluiten, en toch onverzekerd rondrijden.

In dat geval komt het Waarborgfonds Motorverkeer voor de schade op. Iedereen met een autoverzekering betaald een kleine bijdrage aan dit Waarborgfonds Motorverkeer, en schade zal normaal gesproken ook altijd op de veroorzaker verhaald worden.

Een uitgebreidere autoverzekering

Vanzelfsprekend, mag je een autoverzekering ook verder uitbreiden, maar het is niet verplicht. Uitbreiding zal namelijk altijd betekenen, dat het altijd schade aan jezelf of je eigen auto betreft, en dat is dus niet verplicht.

Je kunt bijvoorbeeld de auto verzekeringen tegen vol casco of gedeeltelijk casco, waarbij bijvoorbeeld brand of diiefstal van het voertuig meeverzekerd kunnen worden, en natuurlijk andere schadevormen.

Maar je kunt de autoverzekering bijvoorbeeld ook uitbreiden met een inzittenden ongevallenverzekering.

Wil je een nieuwe autoverzekering afsluiten, dan kunnen we je alleen maar aanraden om daarbij het aanbod van de verschillende verzekeringsmaatschappijen goed te vergelijken.

In prijs en in voorwaarden, kan er namelijk een ontzettend groot verschil zijn.

Als je gaat vergelijken, kijk dan in ieder geval niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden, zodat je zeker weet dat schade wordt vergoed wanneer jij dat zelf zou wensen.

Niet dat je een schadegeval hebt, en niets terug krijgt van de autoverzekering.

Voorwaarden en prijs – Autoverzekering vergelijken

Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen in Nederland, en eigenlijk kan je rustig stellen dat geen verzekering gelijk is aan de autoverzekering bij een andere maatschappij.

Iedere verzekering heeft zijn eigen voorwaarden, eigen clausules en eigen prijs.

Ga daarom altijd de autoverzekering vergelijken. Misschien dat een andere verzekeringsmaatschappij wel betere voorwaarden kan bieden, bij meer schadegevallen wil uitbetalen, of misschien is de prijs wel enorm belangrijk.

Belangrijk daarbij is zeker, dat je niet allen de prijs van de autoverzekering gaat vergelijken, want de voorwaarden zijn immers net zo belangrijk.

Mischien wel nog belangrijker.

Ook bij de autoverzekering vergelijken kan, de term goedkoop is duurkoop, erg belangrijk zijn.

Als je bij een schade ineens geen vergoeding krijgt, ben je immers in de aap gelogeerd, en kan je populair gezegd, naar je centen fluiten.

Bij de autoverzekering vergelijken moet je dus echt alle aspecten vergelijken.

Want alle onderdelen, alle voorwaarden, en zeker ook het gevoel dat je zelf hebt bij de autoverzekering, en bij de maatschappij zijn belangrijk.

Belangrijk genoeg om eens wat verder te kijken.

Een autoverzekering is ook verplicht in Nederland. In Nederland moet elke rijder een ‘WA verzekering’ hebben. Dit is wat anders dan een aansprakelijkheidsverzekering. Een wa-verzekering is cruciaal, omdat dit je dekt tegen schade welke je aan andere kunt aanbrengen.

Hoe?

Laten we eerlijk zijn. Ben je al jaren bij dezelfde verzekering, zijn de voorwaarden en prijs goed, dan zullen wij de laatste zijn, die zeggen dat je de autoverzekering moet gaan vergelijken.

We zijn zelf immers ook al jaren bij dezelfde maatschappij.

Ben je dat niet, dan kan je op verschillende plaatsen op het internet de autoverzekering vergelijken, en ook je tussenpersoon kan inhoudelijk eens kijken welke verzekering het beste bij je past.

Je kent ons van: 

Beoordeel ons