Bouwjaar auto

Gratis Kenteken Check

Kentekencheck.Eu Check RDW Gegevens

Leeftijd auto

Het bouwjaar van een auto is bij tal van aankopen de doorslaggevende factor als er een keuze gemaakt moet worden en komt dat door het idee dat er heerst dat een jonge auto nou minder aan slijtage onderhevig is geweest. Van dit algemeen heersend idee wordt er daarom ook handig ingespeeld door personen die auto’s met vervalste papieren willen verkopen. Het is daarom goed om zelf na te gaan welke stappen er genomen kunnen worden om achter het juiste bouwjaar te komen.

Waarom maakt het nou zo een groot verschil uit?

Deze vraag wordt vaak gesteld wanneer het om modellen gaat die niet van elkaar te onderscheiden zijn en alleen het bouwjaar verschillend is. Op zich zou dan het bouwjaar dan niet zo een groot verschil mogen uitmaken en zaken als de kilometerstand dan doorslaggevend moeten zijn. In de praktijk zit het toch wat anders in elkaar en wordt er wel naar de teller gekeken, maar speelt het bouwjaar nog altijd een belangrijke rol. Dat is ook te merken in de prijs van de auto’s en kunnen de verschillen soms wel groot zijn. Het is nou eenmaal hoe de markt in elkaar zit en kan je er als auto eigenaar niet onderuit. Natuurlijk staart men zich niet blind om alleen maar het bouwjaar, maar is het in veel gevallen toch de doorslaggevende factor. De auto fabrikanten spelen er trouwens ook op in door steeds met kleine uiterlijk veranderingen te komen zodat er geen sprake is van een modellenreeks die jarenlang steeds hetzelfde oogt.

Hoe oud is mijn auto?

Wel een gekke vraag zal je denken omdat de gegevens toch terug te vinden zijn op het kentekenbewijs. Toch kan er soms twijfel bestaan over het bouwjaar, vooral wanneer je van plan bent om er eentje aan te schaffen. Het is daarbij nodig een kenteken bouwjaar overzicht op te vragen en kan dat snel gebeuren. Je dient alleen op de hoogte te zijn van het kentekennummer en kan je daarmee een nauwkeurig overzicht krijgen waarin niet alleen het juiste bouwjaar aangegeven zal zijn, maar ook andere relevante gegevens. De gegevens over het bouwjaar komen van de RDW en verkrijgt die de informatie wanneer de auto voor het eerst wordt ingeschreven met een Nederlands kenteken. De juistheid van deze gegevens wordt goed nagegaan en is het daarom ook het bouwjaar welke in hun database voorkomt welke als de juiste geldt.

Bij twijfel over het bouwjaar van de auto kan dus eenvoudig de RDW worden geraadpleegd. Dat kan een ieder wel doen en vraag je gelijk ook andere zaken op die belangrijk zijn voor de auto zoals de onderhouds- en reparatiehistorie. Neem dus alle informatie mee om een vergelijking te kunnen maken en vergeet ook niet om de kilometerstand te checken.

Je kent ons van: 

Beoordeel ons