Eigenaar zoeken op kenteken

Gratis Kenteken Check

Kentekencheck.Eu Check RDW Gegevens

Kenteken Check eigenaar

Het is soms wel nodig om van een auto op zoek te gan naar de eigenaar omdat er misschien sprake is geweest van een aanrijding of dat je een auto hebt gezien die je graag zou willen overkopen. Met de informatie over de eigenaar zou dat dan geen probleem hoeven te vormen omdat het contact dan snel zou worden gelegd. Het zou ook handig zijn in gevallen waarbij je een leuke auto ergens hebt zien staan en die graag zou willen overkopen. Het is echter niet mogelijk voor burgers om informatie over de eigenaar zelf via het kenteken op te sporen.

Welke informatie kan er wel opgevraagd worden?

Er is wel een heleboel informatie beschikbaar voor burgers die graag wat meer over een bepaalde auto willen weten en komt dat door het ter beschikking stellen van een deel van de informatie van de RDW. Het is de bedoeling hiervan dat er door het zichtbaar maken van de voertuigeninformatie er ook minder gevallen van fraude gaan voordoen en dat zeker goed nieuws is voor degenen die van plan zijn om een tweedehandse auto aan te schaffen. Voor een nieuwe auto is zo een check natuurlijk niet relevant tenzij het gaat om een auto die je met weinig kilometers op de teller aangeschaft hebt tegen een verdacht lage prijs. Het nadeel van schade aan een nieuwe auto (kan bijvoorbeeld bij het inklaren zijn gebeurd) is dat het vaak niet op het kenteken te vinden zal zijn. Die wordt namelijk pas bij de verkoop en de daarmee gepaard gaande registratie opgemaakt. Voor zulke gevallen kan een chassisnummer check dan een oplossing zijn.

Informatie over het aantal eigenaren is wel beschikbaar

Met het kentekennummer kan er wel achterhaald worden hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en voor welke periode dat allemaal heeft plaatsgevonden. Dit is heel belangrijk om te weten omdat een groot aantal eigenaren een indicatie kan zijn op een verborgen mankement. Lang niet een ieder vindt het nodig om een mankement dat veel zal kosten voor het laten repareren daadwerkelijk aan te pakken en wordt de auto dus snel weer verkocht. Zo gaat hetzelfde door bij de volgende eigenaar en dien jij er dan wel voor te zorgen niet met zo een probleem auto opgescheept komen te te zitten.

Informatie over de eigenaar van elk geregistreerd voertuig is wel opgeslagen bij de RDW, maar dan wel uitsluitend ter beschikking voor Overheidsdiensten. Als burger is zulke informatie ook nier relevant omdat er in het geval van onregelmatigheden je altijd naar de politie kunt stappen voor het laten natrekken van de gegevens. Voor de rest heb je dus wel inzage in het aantal eigenaren en is dat wel genoeg om een goed beeld van de auto te krijgen.

Je kent ons van: 

Beoordeel ons