Hoeveel is mijn auto waard

Gratis Kenteken Check

Kentekencheck.Eu Check RDW Gegevens

Hoeveel is mijn auto nog waard?

Als het aankomt op de waardebepaling van een auto kunnen de meningen erover wel sterk verschillen. Niet een ieder zal evenveel nadruk leggen op een aantal zaken waardoor er ook verschillende uit de bus zullen komen. Om te voorkomen dat er een waarde wordt berekend die niet aan de realiteit voldoet is het daarom belangrijk om altijd wat inzicht in de markt te verkrijgen of de hulp in te roepen van een expert.

Wees wel eerlijk tegenover jezelf

Het is begrijpelijk dat een ieder zo veel als mogelijk wilt hebben voor zijn auto, maar dient daarbij de realiteit niet uit het oog worden verloren. Zo is het de markt die een doorslaggevende rol heeft in het bepalen van het uiteindelijk bedrag dat je zult krijgen voor de auto en is het sterk verschillend per model of merk. Dat is een factor die niet vergeten mag worden omdat de prijzen onderling nogal grote verschillen kunnen verschillen ondanks er sprake is van bijvoorbeeld dezelfde bouwjaar en vergelijkbare kilometerstand. De beste manier om te weten wat de werkelijke (markt) waarde is van de auto kan verkregen worden door eens een dagje wat tijd te nemen om de prijzen te vergelijken die er allemaal gevraagd worden voor een auto als de jouwe. Het zal je daarbij ook gelijk opvallen dat er sprake zal zijn van nogal grote verschillen en komt dat door variabelen als de kilometerstand, maar ook de complete staat van de auto. Een auto met tal van mankementen zal natuurlijk minder waard zijn en is het soms beter om die te laten repareren om toch wel een goede prijs voor de auto te krijgen, vooral wanneer er sprake is van veel concurrentie.

Wat dacht je van een taxatie?

Wie er zeker van wilt zijn dat de waarde naar behoren wordt bepaald, kan het aan een taxateur overlaten. Die heeft naast kennis van de markt ook weet van alle technische factoren die hun invloed hebben op de prijs. Zo een taxatierapport is dan niet gratis, maar kan je daarmee op zak wel veel beter een goede prijs los weten te krijgen bij het onderhandelen. Vooral bij het willen verkopen van de auto aan een opkoper speelt zo een rapport een belangrijke rol omdat daarin ook alle punten opgenomen zijn waar men bij het bekijken (gebeurt nogal kritisch bij zo een opkoper) op zal letten.

Wie het niet zo ver wilt zoeken kan gewoon de dagwaarde laten berekenen of gewoon zelf een calculatie maken aan de hand van de gehandteerde prijzen op de automarkt.

De vraag van wat is mijn auto waard kan dus op verschillende manieren beantwoord worden en ligt het ook eraan hoeveel je van plan bent ervoor te vragen. Wanneer je het niet zo nauw neemt met de prijs omdat de auto over nogal wat mankementen beschikt en veel gereden heeft, kan een vraagprijs worden bepaald aan de hand van wat er op de markt zo voor zo een auto gevraagd wordt en haal je er wat vanaf om het wat realistischer te maken. Wat nauwkeurig is het berekenen van de dagwaarde of het laten uitvoeren van een taxatie. Het laatste is vaak alleen relevant wanneer het om een auto gaat met een nogal hoge waarde.

Je kent ons van: 

Beoordeel ons