Inruilwaarde auto

De inruilwaarde auto, is natuurlijk het bedrag dat een voertuig, opbrengt als je bijvoorbeeld een andere wagen of motor terugkoopt, terwijl je het huidge voertuig aan de dealer of handelaar verkoopt.

Doorgaans is de inruilwaarde auto, iets hoger dan de normale waarde van het voertuig, en dat is logisch te verklaren.

De dealer, of de handelaar waar je een wagen gaat inruilen op een andere, heeft enerzijds altijd marge op het te verkopen voertuig. Misschien kunnen we wel stellen dat het voertuig dat je wilt kopen, ietwat duurder is dan de echte waarde. De verkoper wil immers ook wat verdienen.

De inruilwaarde auto

De verkoper heeft dus een marge over het bedrag dat hij of zij minimaal moet verdienen.

Anderzijds wil de dealer of handelaar je graag als klant krijgen, of als je reeds klant bent, wil hij je graag als klant behouden.

De dealer, of de handelaar, is dus geneigd iets extras te doen.

Om de bovenstaande redenen, lijkt de inruilwaarde auto dus hoger dan de werkelijke waarde, maar dat heeft meer te maken met gunfactor, en met het feit dat auto’s bij een dealer of handelaar, en zeker tweedehands auto’s, vaak wat hoger worden geprijsd dan hun echte waarde.

Als je zelf geen verstand van dit soort voertuigen hebt, en dat zijn toch de meeste mensen, is de inruilwaarde auto erg ondoorzichtig.

Je moet immers maar geloven, dat de inruilwaarde auto die je krijgt aangeboden, een goede prijs is, en dat je hier niet een veel te laag bedrag krijgt.

Tegenwoordig hoef je daar echter al lang en breed niet meer bang voor te zijn.

Enerzijds kan je een voeruitg gewoon laten taxeren, en dat kan gewoon online bij verschillende websites, waar overigens wel een klein bedrag voor gevraagd wordt.

Anderzijds kan je ook gewoon in de koerslijsten van de ANWB of de Bovag kijken.

Hierbij moet je er dan natuurlijk wel van uit gaan, maar dat is ook zo bij online taxatie, dat de auto, of een ander voertuig, er normaal uitziet.

Gebruikssporen zijn normaal, mits er geen schade aan de auto is.

Dan, kan je aan de koerslijsten vrij nauwkeurig zien wat de waarde ongeveer nog is.

En met die wetenschap, kan je ook makkelijk bekijken of de inruilwaarde auto die je van de dealer of handelaar krijgt aangeboden, een goed bedrag is, of niet.

Inruilwaarde auto
Beoordeel ons