Kentekenbewijs kwijt

Kentekenbewijs kwijt. Daar sta je dan. Je hebt alles al afgezocht, alle laadjes en kasten overhoop gehaald, de auto van voor naar achteren doorgekamd, maar je kunt het niet vinden. Je bent het kentekenbewijs kwijt.

Of de kentekencard, want is natuurlijk de nieuwere vorm van het kentekenbewijs.

Wat nu? Want zonder een geldig kentekenbewijs bij je te hebben, mag je natuurlijk officieel niet zomaar op de openbare weg gaan rijden, en dus heb je een klein probleempje.

Kentekenbewijs kwijt, wat nu?

Allereerst moet je natuurlijk even rustig gaan zitten. Weet je zeker dat je het kentekenbewijs kwijt bent? Weet je zeker dat je het toch niet ergens anders hebt neergelegd, of heb je het misschien ergens laten liggen?

Of is het kentekenbewijs misschien gestolen. Mis je verder nog dingen? Als dat zo is, dan moet je natuurlijk allereerst even aangifte van diefstal gaan doen.

Maar we stellen je alvast even gerust. Kentekenbewijs kwijt, dat hoeft helemaal niet zo erg te zijn.

Het is natuurlijk lastig, en vervelend, maar niet zo erg als dat het op het eerste moment lijkt.

Want, of je nu het kentekenbewijs kwijt bent, of de kentekencard, je kunt gewoon bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer een vervangend exemplaar aanvragen.

Daarvoor hoef je je alleen maar te melden bij de RDW, en daar kan je ook gewoon op dat moment al een nieuwe aanvragen.

Vanzelfsprekend gaat dat wel eventjes duren, en kost het natuurlijk wel een beetje geld.

Maar na een aantal dagen kan je gewoon weer in de auto rijden, met het nieuwe kentekenbewijs, of een nieuwe kentekencard.

Dus, kentekenbewijs kwijt? Geen paniek, gewoon even een nieuwe aanvragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Maar, voor de volgende keer, wel een tip.

Zorg natuurlijk altijd, dat je het kentekenbewijs goed bewaard, dat je altijd weet waar het is, en dat het niet zomaar kwijt kan raken, of gestolen worden.

Kentekenbewijs kwijt
Beoordeel ons