Kentekens controleren via SMS

Kentekens controleren via SMS

Even snel een SMS sturen om een kenteken te controleren. Eenvoudig en snel, zult u denken. Het inzien van de gegevens van elk gewenst voertuig wordt wel heel gemakkelijk met zo’n dienst. Dit kan misschien wel zo zijn, maar het kan nog eenvoudiger. En goedkoper. Zelfs helemaal gratis! En houden we daar niet allemaal van?

Gratis en betrouwbaar kentekens controleren

Een kenteken controleren via een SMS dienst kan een dure grap worden. Per verzonden bericht worden kosten gerekend. U zult niet snel nogmaals een kenteken controleren of verschillende voertuigen opzoeken. Vaak hebt u de mogelijkheid actuele informatie op te sturen, zodat de informatie uit het overzicht aangepast kan worden. Maar dit kost u nog meer geld. Voor elke sms wordt immers geld gerekend. Wat helemaal zonde is, is dat veel gegevens die tevoorschijn komen in zo’n SMS kentekencheck worden opgevraagd bij het RDW. U kunt veel beter een online kentekentekencheck bij het RDW zelf doen. U krijgt immers dezelfde informatie én hoeft niets te betalen voor deze dienst. Een kentekencheck van RDW is gratis en geheel vrijblijvend.

Het RDW is van mening dat SMS diensten voor het controleren van kentekens geldverspilling zijn. Het is toch zonde van uw geld om te betalen voor een dienst die het RDW gratis aanbiedt? U hoeft enkel het 6-cijferige kentekennummer op te schrijven en dit online in te voeren bij de kentekencheck. Het kenteken wordt vervolgens opgezocht in de database, waarna u een handig overzicht krijgt met alle benodigde gegevens van het voertuig. En dit slechts binnen enkele seconden. U hoeft dus ook niet lang te wachten eer u de juiste informatie toegestuurd krijgt. Omdat het RDW in het bezit is van alle geregistreerde kentekens in Nederland, is elk voertuig te vinden met behulp van de kentekencheck. Alle openbare informatie wordt in een handig overzicht gezet, zodat u meteen alle gegevens heeft en niet meerdere malen iets moet invoeren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *