Kentekens controleren

Kentekens controleren

U heeft er wellicht al eens over gelezen of iets over gehoord van anderen: een kentekencheck. Met behulp van het 6-cijferige kenteken dat elk gemotoriseerd voertuig in Nederland heeft, kan een kentekencheck uitgevoerd worden. Waarom zou u het kenteken van uw eigen voertuig of dat van een ander controleren? Wat is het nut hiervan?

Met behulp van een kentekencheck krijgt u allerlei grappige dingen over een voertuig te weten. Zo kunt u bijvoorbeeld zien of uw auto wel zo zuinig rijdt of controleren wat uw auto vandaag nog waard is. Belangrijke informatie als u van plan uw eigen auto te verkopen en een nieuw model wilt aanschaffen.

Waarom een kenteken controleren?

Het RDW heeft alle kentekens van alle gemotoriseerde voertuigen in Nederland in haar bezit en kan dus ook de nodige informatie vrijgeven. Om deze gegevens in te kunnen zien, kunt u een kenteken controleren door het kentekennummer in te voeren op de website. Binnen enkele seconden heeft u een volledig overzicht met diverse gegevens over een voertuig. Zo’n overzicht kan belangrijk zijn wanneer u een nieuwe auto wilt aanschaffen. Naast verschillende basisgegevens is ook de dagwaarde te vinden in het overzicht. Met een voertuigoverzicht kunt u alle informatie over een voertuig terug zien tot wel negen jaar terug. Diverse actuele en historische voertuiggegevens worden regelmatig bijgewerkt.

Een kentekencheck kan uitermate belangrijk zijn indien u wilt zien hoeveel u kwijt gaat zijn aan verzekeringen en belastingen. Met behulp van de verschillende onderdelen uit het overzicht (signalement, registratie, APK, milieu, motor en gewichten) kunt u zelf de hoogte van de wegenbelasting berekenen en uitvinden welke verplichte verzekeringen u af moet sluiten. Handig indien u schade veroorzaakt met uw voertuig en u moet kijken of u voldoende verzekerd bent voor ongevallen.

Kortom: met een kentekencheck kunt u enorm veel. Controleer dus altijd de voertuiggegevens voordat u overgaat tot de aanschaf van een nieuw model.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *