Laatste kenteken

Zoals je vast wel weet, zijn de kentekenreeksen natuurlijk niet oneindig in Nederland, zodat iedere zoveel jaar een nieuwe reeks kenteken worden uitgegeven.

Vroeger, waren bovendien de kentekenplaten niet geel, maar donkerblauw, wat je soms nog kunt zien als er een oldtimer voorbij komt rijden.

Het allereerste kenteken werd in 1898 in Nederland uitgegeven. En Nederland was toen het derde land ter wereld dat een nationale kentekenplaat invoerde.

We waren toen al erg vooruitstrevend

Een tijd lang, waren er verschillende kentekenplaten per provincie, waarbij ieder nummerbord begon met één of twee letters voor de provincie.

Iedere reeks kentekens, we spreken dan wel over de Sidecode, was natuurlijk met steeds meer auto’s op de weg snel uitgeput, en dat is nog steeds zo.

De kentekenplaten waren in het verleden ook bij iedere handelaar te koop, maar ook dat werd in februari 2000 afgeschaft, toen de zogenoemde GAIK-kentekenplaat werd ingevoerd, Gecontroleerde Afgifte en Inname van Kentekenplaten-systeem.

Dit natuurlijk ter voorkoming van fraude met de nummerborden.

Tot en met Sidecode 6, was er altijd sprake van combinaties van twee cijfers of letters in het kenteken, bijvoorbeeld 19-GR-LL.

Met ingang van Sidecode 7, is daar echter verandering in gekomen, zodat tegenwpoordig zowel 1 cijfer of letter, 2 en 3 mogelijk zijn, natuurlijk met een totaal van 6 cijfers en letters per kentekenplaat, en gescheiden door een streepje.

Laatste kenteken bekijken

Vandaag de dag zijn we al weer bezig met Sidecode 8, waarvan het eerste kenteken op 5 maart 2013 werd uitgegeven, te weten 1-KBB-00.

Nu kom je waarschijnlijk op deze pagina, omdat je meer wilt weten over het laatste kenteken dat werd uitgegeven.

Het laatste kenteken is op dit moment…. Nee, dat kunnen we je haast niet vertellen, want op het moment dat we vertellen wat het laatste kenteken is, is er al lang en breed weer een ander laatste kenteken.

Er zijn wel sites die het laatste kenteken proberen aan te geven, bijvoorbeeld de onderstaande website, maar in werkelijkheid is er al lang weer een ander het laatste kenteken.

Laatste kenteken
Beoordeel ons