Pechhulp

Pechhulp, dat wil zeggen de hulp van iemand die veel verstand van auto’s heeft, is haast onontbeerlijk vandaag de dag. Zeker als je geen gloednieuwe auto hebt.

Er kan namelijk altijd wat gebeuren onderweg, en het is gewoon ontzettend vervelend, en dat gebeurt natuurlijk altijd net als je geen verzekering voor pechhulp hebt, dat je met pech aan de kant van de weg blijft staan.

Natuurlijk, je doet er alles aan om pech te voorkomen. De auto wordt goed onderhouden, krijgt regelmatig een beurt, en olie en dergelijke wordt ook regelmatig ververst. Maar een ongelukje, of moeten we zeggen pech, zit in een erg klein hoekje, en het kan je altijd overkomen.

Pechhulp is in Nederland gelukkig erg goed geregeld, niet alleen bieden de ANWB en Route mobiel een verzekering voor pechhulp aan, er zijn ook diverse autoverzekeringen waarbij je de pechhulp kunt meeverzekeren.

Snelle pechhulp

Bovendien kan je in Nederland, en dat is in sommige andere landen wel anders, ook verwachten dat de pechhulp er niet al te lang over doet om je te bereiken, ongeacht waar je nu precies staat met pech.

Maar wat nu als je (nog) geen verzekering voor pechhulp hebt? Dan sta je maar mooi daar aan de kant van de weg, en je moet maar zien hoe jij, en de auto, weer thuis geraken.

Zo zwart is het natuurlijk niet, want ook al heb je geen pechhulp afgesloten, je kunt toch altijd bellen naar de wegenwacht. Ze komen echt wel.

Alleen zal je, voordat ze je kunnen helpen, wel eerst lid moeten worden, en dat is vaak toch duurder dan wanneer je vooraf een verzekering voor pechhulp afsluit.

Laten we het zo stellen. We hopen dat je nooit pechhulp nodig hebt, maar we kunnen eigenlijk ook wel stellen dat we zeker weten dat er een moment gaat komen dat je de pechhulp gegarandeerd nodig gaat hebben.

Een auto blijft natuurlijk een voertuig waarin allerlei bewegende dingen zitten, en beweging is altijd onderhevig aan slijtage. Er gaat dus gagarandeerd een keertje iets kapot, waarmee je haast niet meer kunt doorrijden, of waarmee de auto het gewoon niet moet doet.

Wees daarom gewoon verstandig, en sluit een dekking af voor pechhulp.

Want voorkomen is immers altijd beter dan genezen. Een verzekering voor pechhulp voorkomt onnodige stress, en voorkomt lange wachttijden en vervelende uurtjes.

Pechhulp
Beoordeel ons