Vin nummer

Gratis Kenteken Check

Kentekencheck.Eu Check RDW Gegevens

Chassisnummer

Onderscheidt maken tussen alle auto’s die er nou deelnemen aan het verkeer zo haast onmogelijk zijn wanneer er geen kentekenplaten aanwezig zouden zijn. Het gebruik van platen is echter in de meeste gevallen puur administratief om op een snelle wijze een onderscheidt te kunnen maken en is het altijd nog mogelijk om de platen te vervalsen of te verwisselen. Een waterdichte methode om er altijd zeker van te zijn dat je de juiste auto te pakken hebt kan gedaan worden door het VIN nummer op te zoeken.

Het gaat om een internationaal erkend nummer

Zo een Vehicle IdentificationNumber (VIN) is niet zomaar uit de lucht komen vallen en werd het in de jaren tachtig geintroduceerd om ervoor te zorgen dat er een uniforme methode kwam in het kunnen identificeren van elke auto. Er was en is natuurlijk steeds meer sprake van een groot aantal auto’s die niet alleen binnen ’s lands grenzen bewegen, maar er ook ver erbuiten. Ook bij de verkoop wordt er steeds meer buiten de grenzen gekeken en zou een kentekenplaat alleen dus niet voldoende zijn om alle auto’s uit elkaar te kunnen houden.

Zo een VIN-nummer is dan ook zodanig samengesteld dat er uit het nummer alleen, dus zonder maar zelf de auto te hebben gezien, het mogelijk is de belangrijkste informatie uit te halen. Denk hierbij aan het merk, land van herkomst, maar ook het model en informatie over de versnellingsbak en motor. Het gaat er allemaal om dat er geen twijfels mogen bestaan over de auto en wordt er als laatst ook een serienummer bijgevoegd.

Ook de plaatsing van het chassisnummer is uniek

Een andere naam die aan het VIN wordt gegeven is het chassisnummer en is de reden daarvoor wel duidelijk: het nummer staat in het plaatwerk ingeprent en is het wel moeilijk om het zo te verwijderen en een ander voor in de plaats te zetten. Dat maakt het chassisnummer ook zo lastig voor criminelen die gestolen auto’s willen verhandelen en valt menig gestolen voertuig zo wel door de mand. Het is daarom ook goed om bij het bekijken van een auto een VIN check uit te laten voeren. Dat biedt wat meer zekerheid dan bijvoorbeeld een kentekencheck omdat er namelijk sprake kan zijn van een vervalste plaat. Dat is wel anders bij het chassisnummer en is het uitvoeren van de VIN check ook een aanrader voor degenen die van plan zijn een auto aan te schaffen in het buitenland.

Ga dus voor wat meer zekerheid door gebruik te maken van de informatie die er allemaal wel schuilgaat achter het VIN en zorg er zo voor dat je niet voor een verrassing zal komen te staan nadat je de auto al aangeschaft hebt. Ook voor de verschillende Overheidsdiensten vormt het nummer een belangrijke referentie om achter alle informatie te komen, ook wanneer het gaat om een buitenlands voertuig.

Je kent ons van: 

Beoordeel ons