Voertuiggegevens

Gratis Kenteken Check

Kentekencheck.Eu Check RDW Gegevens

Voertuiggegevens opvragen

De voertuiggegevens, soms ook wel de RDW voertuiggegevens genoemd, zijn de gegevens van een bepaald voertuig, die door de rijksdienst voor het wegverkeer zijn geregistreerd in hun database.

Deze voertuiggegevens zijn gedeeltelijk gratis door iedereen op te vragen, maar gedeeltelijk ook slechts op te vragen door officiële instanties.

Een voorbeeld van dit laatste is datgene wat de politie doet bij een verkeerscontrole. Door het intypen van het kenteken, verkrijgt de politie alle geregistreerde gegevens van de rijksdienst voor het wegverkeer.

Zo weet de agent meteen of bijvoorbeeld het voertuig verzekerd is, of er nog wegenbelasting betaald moet worden, of er openstaande bekeuringen zijn, en ga zo maar door.

Een gedeelte van de geregistreerde voertuiggegevens kan door iedereen worden ingezien.

Openbare voertuiggegevens

Dat worden wel de openbare voertuiggegevens genoemd. Dat zijn de gegevens die je verkrijgt als je van een voertuig een kenteken check doet, zoals je die bovenaan deze pagina ook gratis kunt doen.

Buiten de gegevens die je met de kenteken check beschikbaar krijgt, worden er echter nog veel meer voertuiggegevens geregistreerd, denk bijvoorbeeld aan de stand van de kilometerteller, het aantal eigenaren van een voertuig, en bijvoorbeeld de persoonlijke gegevens van de voertuighouder.

Gedeeltelijk kan je deze extra geregistreerde voertuiggegevens gewoon nooit inkijken, vaak als het gaat om gegevens die niet openbaar zijn, of onder de wet op de privacy vallen.

Gedeeltelijk kan je extra voertuiggegevens alleen inkijken door een kleine betaling te doen, zoals bijvoorbeeld de check van de kilometerstand en het aantal eigenaren.

Overigens, dat je de voertuiggegevens kunt bekijken, is niet meer dan een bijkomstigheid van het bovengenoemde voorbeeld van de verkeerscontrole.

Omdat deze gegevens toch al beschikbaar waren, omdat ze van overheidswege geregistreerd moesten worden, kan je de voertuiggegevens van alle Nederlandse kentekens, voor zover openbaar beschikbaar, altijd inkijken.

Dat kan je doen door boven op deze pagina het betreffende kenteken in te vullen en op “Doe de Kenteken Check” te klikken.

Probeer het maar eens uit!

Je kent ons van: 

Voertuiggegevens
5 (100%) 1 vote