Waarde auto

Gratis Kenteken Check

Kentekencheck.Eu Check RDW Gegevens

Dagwaarde auto berekenen

Waarde auto, dat kan je in verschillende soorten zien, waarbij de hoogte van het bedrag, zeg maar de waarde auto, sterk van elkaar kan afwijken.

Allereerst kennen we natuurlijk de verkoopwaarde. De waarde auto, voor welk bedrag je het betreffende voertuig zou kunnen verkopen. Maar dat is vaak weer een geheel andere waarde auto dan de inruilwaarde, alhoewel je in dat geval het voertuig eigenlijk ook verkoopt.

Dat komt omdat de merkdealer of de autohandelaar je graag als klant binnen wil halen, en je daarom vaak meer geeft voor het voertuig, dan de daadwerkelijke verkoopwaarde.

Daarom is het vaak ook verstandiger om de auto in te ruilen, in plaats van particulier proberen te verkopen, alhoewel ook precies het tegenovergestelde het juiste kan zijn, zoals vaak bij oudere voertuigen, of voertuigen met enorm veel kilometers op de teller, die bij inruil juist veel minder zullen opleveren.

En daaraan zie je al, hoe moeilijk het soms is om de waarde auto te bepalen, en juist ook hoe belangrijk het is om de waarde auto te laten bepalen, voordat je een voertuig verkoopt, of juist koopt.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de dagwaarde, wat eigenlijk zoveel wil zeggen als de waarde auto van vandaag, die natuurlijk anders is dan de waarde auto morgen.

Het begrip dagwaarde komt uit de verzekeringswereld, en wordt vaak bij de autoverzekering gebruikt, als er schade is aan het voertuig.

De juiste waarde auto bepalen

De waarde auto is dus een begrip die op verschillende manieren kan worden uitgelegd, en ook andere bedragen kunnen opleveren.

Zeker als je een auto wilt verkopen, is het mede daarom erg belangrijk om te laten kijken wat de autowaarde nu precies is. Je weet in dat geval precies wat je voor het voertuig kunt vragen.

En dat is natuurlijk ook van toepassing als je een andere auto wilt kopen. je moet immers wel weten of de verkoper misschien niet veel te veel vraagt, of misschien juist veel te weinig.

In onze kenteken check bieden we je ook de mogelijkheid om de waarde auto kenteken rdw te laten berekenen. Dat kost niet veel, maar is natuurlijk, los van het feit of je koopt of verkoopt, erg belangrijke informatie.

Je kent ons van: 

Beoordeel ons