Welke informatie geeft de kentekencheck?

Welke informatie geeft de kentekencheck?

Een kentekencheck is handig. Dit is ondertussen wel bekend. Velen maken gebruik van een kentekencheck bij het kopen of verkopen van een auto en weten welke voordelen zo’n check  met zich meebrengt. Maar welke informatie geeft een kentekencheck nu? Welke voertuiggegevens staan er in zo’n overzicht?

Onderdelen kentekencheck

Een kenteken invoeren in de kentekencheck is erg eenvoudig. Iedereen kan met behulp van het juiste kenteken makkelijk gegevens verkrijgen van een voertuig. In de database van het RDW worden de juiste gegevens opgevraagd en gepresenteerd in een handig overzicht. In Nederland zijn alle kentekens geregistreerd in deze database. Zo kan er direct gezien worden wie de eigenaar is van een voertuig. Dit overzicht bestaat uit meerdere onderdelen, zodat u altijd snel de gewenste informatie terug kunt vinden. Deze onderdelen zijn: signalement, registratie, APK, milieu, motor en gewichten.

Het signalement bevat basisgegevens over het voertuig, zoals het merk, model, kleur en een waarde-indicatie. Bij het kopje ‘registratie’ staat er informatie met betrekking tot de eerste toelating op de openbare weg, tenaamstellingen, het soort eigenaar inclusief volgnummer en de wijze van invoer. Het APK gedeelte is erg belangrijk. Hier ziet u zowel de melddatum als de vervaldatum. Een uitgevoerde APK keuring staat echter niet garant voor weinig kosten: deze keurt alleen of de auto nog in de juiste staat verkeerd om mee te mogen rijden. Het milieu gedeelte geeft informatie over het brandstofgebruik en het energielabel, terwijl onder ‘motor’ gegevens staan over de cilinders, de motorcode en het vermogen. Tenslotte toont het overzicht de gewichten, waar  de massa, vooras- en achterasdruk en aanhangermassa onder vallen. Het is belangrijk deze onderdelen goed na te lopen en te controleren of deze gegevens overeenkomen met de informatie die in advertenties of op het internet wordt gegeven. De kentekencheck van het RDW is altijd betrouwbaar en gratis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *